Kemal Kılıçdaroğlu aday mı? Batuhan Çolak, Kılıçdaroğlu'nun nasıl aday olacağını açıkladı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki tartışmalar sürerken gazeteci Batuhan Çolak'tan çarpıcı bir açıklama geldi.

Gazeteci Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

Çolak, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kamuoyuna, "Parlamenter sisteme geçiş dönemi Cumhurbaşkanı" olarak lanse edilecek. Kılıçdaroğlu, Uludere ziyaretiyle HDP desteğini istiyor" dedi.

"KAVGA EDECEKSEK SEÇİM SONRASI EDERİZ"

Batuhan Çolak'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak. Gelecek, DEVA, DP onaylıyor. Saadet ve İYİ Parti de ikna edilecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kamuoyuna, "Parlamenter sisteme geçiş dönemi Cumhurbaşkanı" olarak lanse edilecek. Kılıçdaroğlu, Uludere ziyaretiyle HDP desteğini istiyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadan karşı çıkan olursa "Muhalefet bölünmemeli" kartı devreye sokulacak. Selahattin Demirtaş'a yönelik sıcak mesajların tonu artacak. HDP'nin kurumsal olmayan seçmen desteği için zemin oluşturulacak.

Bu planlamada İYİ Parti seçmeninin olası tepkisini dizginleyebilmek adına, "Seçim sonrasında kendi aramızda oturur kavga edeceksek de AKP sonrasında ederiz" anlayışı benimsenecek. Sığınmacı ve göç politikalarına yönelik eleştiriler de bu süreçte daha da artırılacak."

Kemal Kılıçdaroğlu Batuhan Çolak adaylık aday