Kemal Canbolat, Suriye'den video paylaştı: "Amerikalı takım arkadaşımla restoranda oturuyorum"

TAKİP ET

Basketbolcu Kemal Canbolat, Suriye'den video paylaştı. Canbolat, "Savaş var' dediğiniz Suriye'de Amerikalı takım arkadaşımla restoranda oturuyorum" dedi.

Suriye Basketbol Ligi takımlarından Al Wahda Damascus'ta forma giyen Türk basketbolcu Kemal Canbolat, Suriye'den video paylaştı.

Amerikalı takım arkadaşıyla bir kafede oturduğu anları yayınlayan Canbolat, "Savaş var' dediğiniz Suriye'de Amerikalı takım arkadaşımla restoranda oturuyorum" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN SÖZLERİNE YANIT VERMİŞTİ

Canbolat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz" sözlerine yanıt vermişti.

Kemal Canbolat, "Ekonomi, askerlik problemleri ve Türkiye'de ki kurulu düzenleri Suriyelilerin geri dönmeme sebepleridir" demişti. Canbolat, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir şey demeyeyim diyorum da Şam’da İttihatçı bıyığımla geziyorum. Millet benle “Teşekkürler efendim” şakası yapıyor. Sayın bakan siz de buradan ölüme gönderemeyiz diyorsunuz. Burada öyle bir şey yok. Ekonomi ve askerlik problemleri ve Türkiye de ki kurulu düzenleri Suriyelilerin geri dönmeme sebepleridir. Başka bir şey değil" 

KEMAL CANBOLAT KİMDİR?

1994 yılında doğan Kemal Canbolat, basketbol kariyerine 2011 yılında Sigortam Net İTÜ'de başladı.

Uzun yıllar Türkiye'deki çeşitli takımlarda forma giyen Canbolat, geçtiğimiz yıl Suriye'nin Al Wahda Damascus takımına transfer oldu.

2020 yılında Suriye vatandaşlığını kabul eden Canbolat, 2020'den beri Suriye milli basketbol takımının bir üyesidir.

Kemal Canbolat Suriye