Kazdağları'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye personeli hakkında kritik açıklama

TAKİP ET

Balıkesir Valiliği, Kazdağları Milli Parkı'na yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 17 asker ve 4 belediye işçisinin mahsur kaldığını açıklamıştı. Mahsur kalanlarla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar...

Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi'nde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'na hareket eden 3 araç içindeki 17 askeri personel ve onlara yol açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kazdağları'nda mahsur kalmıştı.

17 asker ve 4 belediye çalışanına 18 saat sonra ulaşıldığı belirtildi. Asker ve belediye personellerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MSB HELİKOPTER GÖREVLENDİRMİŞTİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) "Kazdağları’ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi." açıklamasında bulunmuştu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Kazdağları Sarıkız Tepesinde yolda mahsur kalan personelimize ulaşmak için çalışmalara bütün imkanlar kullanılarak aralıksız olarak devam edilmektedir. Kendileriyle sürekli irtibat sağlanmakta olup sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" demişti.
 

kazdağları 17 asker belediye personeli balıkesir valilik