"Kaz Dağları'ndan gitmiyoruz" diyen maden şirketinin müdürü Ahmet Şentürk'ün görevine son verildi

TAKİP ET

Kaz Dağları'nda altın maden çalışması yapan ve on binlerce ağacı kesen Doğu Biga Madencilik'in Genel Müdürü Ahmet Şentürk görevine son verildi. Şentürk, "Kazdağları'ndan hiç bir yere gitmiyoruz, 60 yıllık ruhsat hakkımız var" sözleriyle tepki çekmişti.

Kaz Dağları’nda siyanürle altın madeni arama çalışmaları yapan Kanadalı şirketin Türkiye’deki görevini üstlenen şirkette genel müdürlük yapan Ahmet Şentürk’ün görevine son verildi.

Kanadalı Alamos Gold şirketinin 10 yıllık ruhsat süresi 2019 yılında sona ermesinin üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman kullanım iznini iptal edilmişti. Ruhsatın tekrardan verilecek olmasının tartışmaları sürerken Genel Müdür Şentürk, “Kaz Dağları’ndan hiçbir yere gitmiyoruz, 60 yıllık ruhsat hakkımız var, Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdiğimiz gibi yerin altındaki madeni çıkaracağız” ifadesi ile dikkat çekmişti.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker bugünkü yazısında Kaz Dağları’nda siyanür ile altın aramakla görevli şirkette Genel Müdür Ahmet Şentürk’ün görevinin sona erdiğini yazdı. Toker, “Şentürk, geçen yıl kasım ayında, 2 yıllığına yönetim kurulu üyesi, bir yıllığına da başkanvekili olarak seçilmişti (Şentürk'ün tahkim kararı öncesinde, Kirazlı'yla ilgili bazı açıklamaları epeyce tartışılmıştı.) Bu koltukta sadece 6 ay kalabilen Şentürk'ü aradım. Görevinin neden bittiğini sordum” derken Şentürk’e yönelttiği soru için “Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık” yanıtını aldığını belirtti.

Öte yandan Toker, görevine son verilmesinin son zamanlarda gündeme gelen tartışmalarla ilgisinin olmadığını belirten Şentürk’ün, bu durumu profesyonel bir karar olarak gördüğünü ifade etti.

kaz dağları maden altın ahmet şentürk