Kayyum olarak atanan belediye başkanı, tiyatro sanatçısını garson olarak atadı!

TAKİP ET

Urla Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakan Murtaza Dinç, belediyede üç yıldır eğitmenlik yapan tiyatro sanatçısı İlknur Bayzit Çatal'ı garson olarak atayınca Çatal, istifa etti. 

Pandemide işten çıkarma yasağının sona ermesiyle Urla Belediyesinde tiyatro eğitmenliği yapan İlknur Bayzit Çatal, görevinden alınarak bir büfede servis görevlisi olarak atandığını öğrendi. Çatal, verilen kararın mobbing ve hakaret amaçlı yapıldığını açıkladıktan sonra istifa etti. 

Cumhuriyet’in haberine göre, Urla Belediyesi’nde üç yıldır tiyatro eğitmenliği yapan ve ilçeyi köy köy gezerek çocuklara tiyatroyu sevdiren Çatal, servis görevlisi olarak atandı. 

17 yıldır tiyatro yaptığını ve yaşamını bununla sürdürdüğünü belirten Çatal, "Yerel bir sanatçı olarak şehre olan hizmetimi ve belki de daha önemlisi pandemi sürecinde hayatta kalma mücadelemi Urla Belediyesinin çatısı altında sürdürmeye çalışıyorken belediyenin tiyatro eğitmenliği görevinden alınarak bir büfeye servis çalışanı olarak atandığımı öğrendim” açıklamasını yaptı. 

“YAPILAN GÖREVLENDİRME BİR AŞAĞILAMA ÇABASI”
Emeğin ve çalışmanın her türlüsünün kutsal olduğuna inandığını vurgulayan Çatal, “Servis çalışanı tüm emekçi insanlara saygım var. Ancak yapılan görevlendirmenin iyi niyetten uzak ve mesleğime yapılan açık hakaret, bir aşağılama çabası olduğunun da apaçık bilincindeyim" dedi.

Öte yandan Çatal, "Kayyum yönetimi bu ağırlığı yıllarca boynunda taşıyacak. Bense istifa ederek inadına tiyatro yapmaya, inadına sanatla yaşamaya ve inadına mesleğimi icra etmeye devam edeceğim" dedi.

kayyum urla belediyesi tiyatro sanatçı büfe garson