Kayıp 128 milyar dolar oyuna dönüştürüldü

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi, eski Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde kaybolan 128 doları gündeme getiren kampanya başlatmıştı. Birçoğu CHP İl Başkanlığı binası olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişler yer almıştı. Cumhurbaşkanına hakaret suçu ile indirilen pankartlar şimdi de bir oyun sitesi ile gündeme geldi.

AHMET KUT / AYKIRI

“128milyardolar.net” adlı oyun sitesi oluşturuldu. Pek çok ürün kullanılarak sahip olunan 128 milyar dolar sıfırlanmaya çalışılıyor. 128 milyar dolar; ekmek, cep telefonu, ay çiçek yağı satın alma ve koronavirüs aşısı olma gibi birçok farklı alanda harcama yaparak bitirmeye çalışılıyor. 

128 milyar doları bitirme başarısı gösterilmenin ardından ekrana “Bu para ile neler yapılabilirdi?” yazısı çıkıyor. Siteden aktarılan bilgiye göre; 8 milyon üniversite öğrencisine 2000 ay boyunca KYK bursu verilebilirdi. 10 milyon asgari ücretle çalışan kişiye 36 ay boyunca maaş ödemesi yapılabilirdi ve son olarak 84 milyon vatandaşın her birine pandemi döneminde 1500 dolar (12 bin 115 lira) nakit yardımı yapılabilirdi.

128 milyar dolar oyun kayıp para