Kaybolan 50 at olayı nedir? 50 at nerede? İBB'nin MHP'li belediyeye hibe ettiği atlar kayboldu!

TAKİP ET

İBB'nin MHP'li Hatay Dörtyol Belediyesi'ne hibe ettiği 50 at üstlerinde bulunan çiplere rağmen kayboldu. Olay sonrasında sosyal medyada "50 At" başlığı gündem oldu, 1 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Peki kaybolan 50 at olayı nedir? İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz sene Adalar’daki fayton esnafından bin 177 atı almış ve sahiplendirmişti. İBB, bu atlardan 50 tanesini de MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi'ne hibe etti. Ancak kaybolmalarını engellemek amacıyla çip de takılan bu atlar bir süre sonra kayboldu.

Yaşnan gelişmenin ardından sosyal medyada "50 At" başlığı gündem oldu. Kısa sürede Türkiye gündeminde 1. sıraya yerleşen olay hakkında 1 milyondan fazla paylaşım yapıldı.

"KAYBOLAN 50 AT NEREDE?"
Dörtyol'da yaşanan bu olaydan İBB yönetimi de haberdar oldu.  İBB’nin “atlar nerede?” sorusuna MHP'li belediyeden yanıt gelmedi.

Atların nerede olduğu bilinmezken İBB, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu kapsamda, atlardan sorumlu belediye personelinin ve belediye yetkililerinin ifadesi alındı. Belediyenin de doğruladığı soruşturma kapsamında üzerindeki çiplere rağmen kaybolan atların akıbetini araştırıyor.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da yeni bir düzenlemeye giderek atlı fayton uygulamasına son vermiş ve yerine elektrikli faytonları getirmişti. Düzenleme sonrasında emekliye ayrılan binden fazla atı da çeşitli kurumlara sahiplendirmişti.

ibb mhp dörtyol 50 at kaybolan at kaybolan 50 at atlar nerede ekrem imamoğlu