Katar'ın Ankara Büyükelçisi: İkinci ülkemiz Türkiye

TAKİP ET

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani, Katar Milli Günü kapsamında Ankara'da düzenlenen resepsiyonda konuştu. Al Sani'nin açıklamaları dikkat çekti.

Katar Milli Günü kapsamında Ankara'da bir resepsiyon düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de resepsiyona katıldı.

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani, resepsiyonda yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Al Sani, şu ifadeleri kullandı:

"İKİNCİ ÜLKEMİZ TÜRKİYE"
"Bu güzel günü ikinci ülkemiz olarak sevdiğimiz ve her düzeyde en güçlü ve en sağlam bağlarla bağlı bulunduğumuz Türkiye’de ailemiz ve kardeşlerimizle kutluyoruz. Katar-Türkiye ikili ilişkilerinin farklı olduğu ve bunun iki ülke arasındaki tüm sektörlere ve alanlara yansıması bir sır değildir. Bu durum ister Katar devletinde ister Türkiye Cumhuriyeti’nde rahatlıkla görülebilmektedir. İlişkilerin bu farklılığı siyasete de yansımış, bu da büyük bir uyum ve ortak iş birliğine yol açmış ve birçok siyasi, bölgesel ve uluslararası konuya ilişkin görüşte uzlaşma sağlamıştır."

Konuşmaların ardından Bakan Akar ve davetlilerin de katılımıyla pasta kesildi.

katar ankara türkiye büyükelçi hulusi akar ikinci ülkemiz