Kastamonu'da yıkılan binanın müteahhidine gözaltı kararı!

TAKİP ET

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinde yıkılan binanın müteahhidiyle ilgili gözaltı kararı alındı. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, yıkılan binalar ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilirken dere yatağına inşaat yapılmasına izin veren kurum ve kişilere dair bir soruşturma açılmaması da dikkat çekti.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kastamonu’nun İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Başsavcılığın açıklamasında “Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları ile ölü muayene ve otopsi işlemleri de devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. 

İMAR İZNİ VERENE SORUŞTURMA YOK
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada müteahhit hakkında gözaltı kararının alındığı bildirilirken inşaat yapılmasına izin veren diğer kurum ve kişilere dair bir soruşturmanın açılıp açılmayacağı hakkında açıklama yapılmadı.

kastamonu müteahhid gözaltı sel bozkurt