Kastamonu'da sel alarmı: 2 köprü çöktü, vatandaşlara "Üst katlara çıkın" uyarısı yapıldı!

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl sel nedeniyle 62 kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu'da yine alarm verildi. Çay ve derelerin yükselerek taşmaya başlamasının ardından 2 köprü çöktü. Sağanak nedeniyle iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşların üst katlara çıkması uyarısı yapıldı.

AFAD'ın kırmızı kodlu uyarıda bulunduğu Kastamonu'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası çay ve dereler taşmaya başladı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayı taştı ve üzerindeki iki köprü yıkıldı.

Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte İnebolu Devlet Hastanesinin bulunduğu alana kadar sel suları geldi. Söke Çayının taşmasıyla vatandaşlara uyarılar yapılmaya başlandı. "ÜST KATLARA ÇIKIN"
Vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturanların ise üst katlara çıkması istendi.

"DÜKKANLAR AÇILMAYACAK"
Sosyal medyadan paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, İnebolu'da derenin çok yükseldiğini ve dere boyundaki dükkanların açıklamayacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gece boyunca ve bugün teyakkuz devam ediyor. Birçok noktada iş makinaları ve uyarılarla tedbir alındı. Ancak İnebolu'da dere çok yükseldi. Dere boyu dükkanlar açılmayacak. Valimiz ve tüm birimler çalışıyor. AFAD Başkanımız İnebolu'ya geçiyor. Allah muhafaza etsin" ifadeleri kullandı.

ZARBANA ÇAYI TAŞTI, EVLER SULAR ALTINDA KALDI
İnebolu ilçesinde bulunan Zarbana çayı yoğun yağış sonrası taştı. Çayın etrafında bulunan evler sular altında kaldı. 

kastamonu sel inebolu köprü sağanak yağış yağmur