Karısını ve 1.5 yaşındaki kızını kaynar su ile yaralayan Ali Ay'a iyi hal indirimi!

TAKİP ET

Konya'da, eşini ve 2 yaşındaki çocuğunu kaynar su ile yaralayan, "Seni öldürsem 5 yıl alırım. 3 yıl yatır çıkarım" diyen Ali Ay'ın cezası "iyi hal" indirimi ile 3 yıl 9 aya indirildi. Ali Ay, tehdit suçundan ise beraat etti.

Konya'da, 9 Ocak günü, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye Ay ile 1,5 yaşındaki kızı Eylül Ay'ın üzerlerine kaynar su dökerek yaralayan Ali Ay hakkında mahkemeden skandal bir karar geldi. Tutuklu yargılanan Ali Ay, 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 9 aya indirdi. Ayrıca Ay, tehdit suçundan beraat etti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, kaynar suyun ‘silah’ olarak değerlendirilmesi istenildi. Ay’ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay’ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

Mahkeme, Ay’a ‘silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4,5 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra Ay’ın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurup cezasını 3 yıl 9 aya indirdi, kızı Eylül’e karşı ‘taksirle yaralama’ suçundan da bin 500 lira ceza verdi. Ay, tehdit suçlamasından ise beraat etti.

 

kaynar su ali ay yaralama iyi hal indirimi