Karaköy'de elektrikli motosiklet ile ters yönden seyrederken yakalanan bir kadın gözaltına alınmamak için polislere yapmadığını bırakmadı

TAKİP ET

İstanbul Karaköy'de elektrikli motosiklet ile ters yöne girdi. Kendisini durduran bekçilere saldırıp bir polisin saçını koparıp kendini yere attı.

İstanbul'un Karaköy semtinde, bir kadın elektrikli motosikletle ters yönden seyrederek trafikte tehlike oluşturdu. Bekçiler tarafından durdurulduğunda kendisine küfrederek kaçmaya çalışan kadın, akaryakıt istasyonunun tuvaletine sığındı ve orada güçlükle gözaltına alındı. 

Olay, Cuma günü saat 06.00 sıralarında Beyoğlu Karaköy'de meydana geldi. Sabah erken saatlerde cadde üzerinde ters yönde seyreden ve trafiği tehlikeye atan 23 yaşındaki Melike D., bekçiler tarafından durduruldu.

Bekçiler, kadının şüpheli davranışlarından dolayı kimlik bilgilerini istedi. Ancak Melike D., kimliğini vermeyi reddederek bekçilere hakaretler savurarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Bekçilerin takibi sonucunda kadının bir akaryakıt istasyonunun tuvaletine girdiği tespit edildi ve polis ekipleri çağrıldı.

Karaköy Polis Merkezi Amirliği ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı ve kadını gözaltına almak istedi. Ancak Melike D., tuvalete girme bahanesiyle kişisel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı ve yaklaşık 45 dakika boyunca tuvaletten çıkmadı. Kadın nihayet çıktığında polis tarafından gözaltına alınmak istendi, ancak bu sefer de polise direnerek hakaretlerde bulundu. Melike D., bir polis memurunun gözüne yumruk atarak saldırdı ve polis otosuna bindirilirken de bel altına tekme attı. Güçlükle kontrol altına alınabilen kadın, polis memurunun saçını kopararak ve yere küfürler yazarak olayı daha da şiddetlendirdi. Tüm bu yaşananlar güvenlik kameraları ve cep telefonları tarafından kaydedildi.

Melike D. kelepçelenerek nezarethaneye götürüldü ve üst araması yapıldı. El çantasının içerisinde bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Emniyet görevlileri, olaya karışan 5 polis memurunun şikayetçi olduğu suçlamalarla Melike D. hakkında adli işlem başlattı. "Görevi yaptırmamak için direnme", "trafik güvenliğini tehlikeye atmak", "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" ve "kasten yaralama" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen kadın, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.