Karadeniz ısınıyor: "Rusya 175 bin askerle Ukrayna'yı işgal edecek!"

TAKİP ET

ABD istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna'ya 175 bin askerin katılacağı bir saldırı hazırlığı yaptığını söyledi. Rus ordusunun 2022'nin başlarından itibaren Ukrayna'ya farklı cephelerden saldırı başlatacağı öne sürüldü. Joe Biden'ın konu üzerine birkaç gün içerisinde Putin ile telefonda görüşeceği açıklandı.

Washington Post gazetesi, ABD istihbaratından sızdırılan belgeyi yaınladı. Belgeye göre Rus ordusunun 2022 yılının başlarından itibaren Ukrayna’ya 175 bin askerle farklı cephelerden saldırı başlatacağı öne sürüldü.

‘RUSYA OCAK AYI SONUNA KADAR SALDIRABİLİR’ İDDİASI
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, dün istihbarat raporlarına dayanarak Rusya’nın Ocak ayı sonuna kadar geniş çaplı bir askeri harekat planladığını, 94 binden fazla Rus askerinin Ukrayna sınırları yakınında konuşlandığını söylemişti. Moskova yönetimi ise Ukrayna ve ABD’yi “istikrar bozucu davranışlarda bulunmakla” suçlarken, Kiev yönetiminin ülkenin doğusunda taarruz başlatmaya hazır olabileceğini öne sürmüş, Ukraynalı yetkililer iddiayı reddetmişti.

ABD medyasında yer alan haberlere göre ABD istihbarat yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’ya 2022’de askeri saldırı planladığı konusunda uyarı yaptı. Washington Post gazetesi, ABD yönetiminden adı açıklanmayan bir yetkilinin bunun tahminen 175 bin Rus askeri personelini kapsayacağını söylediğini yazdı.

RUSYA’DAN İDDİALARA YANIT
Gazeteye sızdırılan istihbarat belgesinde, Rus kuvvetlerinin konuşlandığı 4 yerin konumu da yer aldı. Ukrayna sınırındaki Rus asker sayısının 94 bin olduğu, bu sayının zaman içinde 175 bine çıkabileceği belirtildi. Belgede ayrıca, Rus birliklerinin sürekli sınıra gidip geldiği ve bunun hedef şaşırtma amacı taşıdığı öne sürüldü.

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Başkan Yardımcısı Konstantin Kosachev ise Rus medyasına yaptığı açıklamada, saldırı planlandığı yönündeki iddiaları reddederek, “Saldırı için herhangi bir hazırlık yapılmamaktadır” dedi.

putin abd amerika rusya ukrayna saldırı işgal karadeniz nato 175 bin asker kırım