Kapadokya'da balona binemeyen Türklere böyle seslendi: "Vay garibim yerlilerim vay"

TAKİP ET

Kapadokya'da balonları izleyen Türkleri çeken vatandaş: "Vay garibim yerlilerim vay. Bakıp hiç hayatı da sorgulamıyorlar. 'Onlar uçuyor da biz niye uçamıyoruz' demiyorlar."

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Turistlerin akın ettiği Kapadokya'nın vazgeçilmezlerinden balon turları fiyatlarıyla çok tartışılıyor. Balon turlarının fiyatı, kişi başı 190-220 Euro arasında değişiyor.

Ortalama 3 bin 700 lira olan balon turlarıyla ilgili sosyal medyada bir vatandaşın paylaştığı video gündem oldu.

"VAY GARİBİM YERLİLERİM VAY"

Balonlar uçuşunu seyreden Türkleri cep telefonuyla kayda alan vatandaş, "Vay garibim yerlilerim vay. Bakıp hiç hayatı da sorgulamıyorlar. 'Onlar uçuyor da biz niye uçamıyoruz' demiyorlar" dedi.

Vatandaş, "Şimdi balon biter, BİM'den tavuk alırlar Avonos'un orada yerler, 'Kapadokya'da taş, kayaymış' diyerek giderler" diye konuştu.

İşte o video:

@kapadokya_cappadocia Balon uçuş bileti 220 avro olunca Garip yerli halkımız @burhanguney38 ♬ orijinal ses - Kapadokya_Cappadocia

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.  Kapadokya'nın simgelerinden biri haline gelen balon turları pahalı olduğu için yabancı turistler uçuyor, Türkler ise izlemekle yetiniyor.

Kapadokya balon turist balon ücreti