Kanal İstanbul'un en büyük gayrimenkul projesini Sarayları tasarlayan isim aldı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Saray'ının mimarı olan Şefik Birkiye'nin, Kanal İstanbul'un en büyük gayrimenkul projesini de tasarladığı ortaya çıktı. 

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken kanalın yapılacağı yerlere yakın bölgelerin imar çalışmaları da tamamlanmış durumda. Kanal İstanbul için henüz kazma vurulmadı ancak güzergahındaki tarlalara yapılaşma izni verildi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran noktadan başlayarak Karadeniz'e ulaşan 45 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul güzergahında tapu hareketleri dikkat çekiyor.

Bölgede, birçok yatırımcı gayrimenkul alıp satarken, çok sayıda büyük yatırımcı da arazi topladı.

KENTİN ARAZİSİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 3.6 MİLYON METREKARE
 Kanal İstanbul güzergahındaki en büyük arazi operasyonuna ise Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) imza attı. Arnavutköy ilçesi Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3 milyon 639 bin 116 metrekarelik araziyi 2013'te Yıldız Holding'den satın alan Emlak Konut GYO, 7 Haziran 2018'te arazinin yarısına THY'yi ortak etti. THY Havalimanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme adlı şirket 312.5 milyon lira+KDV öderken, 64 parselden oluşan arazi üzerinde etaplar halinde proje geliştirmek için el sıkışıldı.

KAZANCIN YARISINI THY ALACAK
Proje kapsamında inşa edilecek konutlar hem İstanbul Havalimanı çalışanlarına satılacak hem de İstanbulluların konut ihtiyacını karşılayacak. Projelerden elde edilecek kazancın yüzde 50'si Emlak Konut'a, yüzde 50'si THY'ye ait.

Birbirinden bağımsız birimlerden oluşan projenin tasarımının mimarı ise Şefik Birkiye. Birkiye, Ankara'da inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı. Başta Taksim Camii olmak üzere 7 caminin tasarımını yapan Birkiye, Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Emlak Konut GYO'nun Halkalı'daki Bizim Mahalle projesi ile İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Merkez Bankası binasına imzasını attı.

ŞEFİK BİRKİYE KİMDİR?
Ankara’da 1954 senesinde dünyaya gelen Şefik Birkiye, 1972 yılında üniversite eğitimini Belçika’da gördü. 1978 yılında da Brüksel’deki La Combre mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini de 1981 yılında tamamlayan Birkiye, aynı zamanda Belçika vatandaşıdır.

Yapımına 2012 senesinde başlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarı oldu. 2017 senesinde de İstanbul’un Taksim Meydanına yapılan Taksim Camii’nin mimarlarından birisi olarak tarihteki yerini aldı.

Birkiye’nin Türkiye’deki eserleri İstanbul Silivri Klasis Otel, Monako Prensi Rainer için dev bir otel olmak üzere Kahire’de üç gökdelen, Rusya’da iki ve Polonya’da bir adet otel ve Belçika, Fransa, Hollanda ve Virgin Adaları’nda önemli tasarımları bulunmaktadır.

kanal istanbul saray erdoğan ankara tasarım proje gayrimenkul