Kamu işçilerine ikramiye ve ek ödeme ne zaman yapılacak? Resmi Gazete'de yayımlandı, tarih belli oldu

TAKİP ET

Kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 yılında yapılacak ikramiye ve ek ödemenin tarihi belli oldu. Çalışanların merakla beklediği tarihler Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tarihler...

Devlete ait şirket, kurum ve belediyelerde işçi statüsünde çalışanlara ikramiye ve ek ödeme tarihleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 yılında yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 28 Ocak 2022, diğer yarısı 29 Nisan 2022 tarihinde ödenecek.

Ayrıca maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlara ilave tediyenin tamamının 23 Aralık 2022 tarihinde ödenmesi kararlaştırıldı.

Kararda şöyle denildi:
“6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında kanunun 1. maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 28 Ocak‘ta diğer yarısının 29 Nisan‘da ödenmesine, Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2022 yılında, yapılacak ilave tediyenin tamamının 23 Aralık 2022‘de ödenmesine karar verilmiştir.“

İLAVE TEDİYE NEDİR?
Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

kamu ikramiye resmi gazete tarih tediye erdoğan ödeme tarihler