Kahramanmaraş'taki sığınmacı kampında isyan çıktı, valilikten açıklama yapıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin kaldığı kampta gece yarısı isyan çıktı. Tekbir getirip yangın çıkaran Suriyelilere polis müdahale etti. Kahramanmaraş Valiliği, konuya ilişkin açıklamada "Sükunet sağlanmıştır" dedi.

Sığınmacıların geri gönderilmesine yönelik tartışmalar devam ederken Kahramanmaraş'ta Kapuçam Bölgesi'nde bulunan sığınmacı kampında isyan çıktı. 

Saat 21.00 sıralarında eylemem başlayan yarı çıplak haldeki yüzlerce Suriyeli, tekbir getirip yangın çıkardı.

Olaylara Çevik Kuvvet Polisi, TOMA'lar ile müdahale ederek, göstericileri tazyikli su ile dağıttı.

Olaylar sırasında kampın tel örgülerini yıkan bazı Suriyeliler'in kamp dışına çıktıkları ileri sürüldü. Yabancı bazı internet siteleri, Suriyeliler ile ilgili sınırdışı edilmeleri yolunda bazı kararlar alındığını ve bu kararların uygulanmaması için isyan çıkarıldığını ileri sürdü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Olayların ardından saat 00:30 sıralarında Kahramanmaraş Valiliği tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezleri’ne alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

kahramanmaraş suriyeli suriye kamp sığınmacı isyan valilik