Kağıt toplayıcısısı Mahsun Amca sosyal medyanın gündemine oturdu

TAKİP ET

İstanbul Eminönü'nde 74 yaşında ve sağlık sorunları olmasına rağmen kağıt toplayarak yaşamının sürdüren Mahsun Amca sosyal medyanın gündemine oturdu. Sokak röportajı yapan bir YouTube kanalına verdiği röportajda mücadelesini anlatan Mahsun Amca için yüz binler seferber oldu.

AYKIRI / İSTANBUL 

Sokak Kedisi isimli YouTube kanalı vatandaşlarla sokak röportajı yaparken mikrofon uzattığı bir vatandaş sosyal medyayı ağlattı.

74 yaşında olan ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan Mahsun Amca, ameliyat olduğunu e parmağını kaybetmesine rağmen çalışmak zorunda olduğunu söyledi. O anlarda gözleri dolan ve konuşmakta güçlü çeken yaşlı adamın röportajı saatler içinde milyonlarca kez izlendi. 

PARMAĞIM KESİLDİ AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM
İstanbul Eminönü'nde çekilen röportaj sırasında gözyaşlarını tutamayarak ağlamaya başlayan 74 yaşındaki Mahsun Amca şunları söyledi:

"Bizi kimse işe almıyor. Bunun için mecbur bu işi yapıyorum. Kutu topluyorum. Demir, teneke, öyle şeyler topluyorum ve ekmeğimi buluyorum. Kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapmak zorundayım. Çalışmak zorundayız. Ameliyat oldum, parmağım kesildi. Sancı içindeyim ama çalışmak zorundayım."

MAHSUN AMCA'YA TÜMYAD ULAŞTI

Videonun yayılmasıyla birlikte, destek mesajları üst üste gelirken Mahsun Amca'ya TÜMYAD ulaştı. Dernek binasında ağırlanan Mahsun Amca'nın daha sonrasında yaşadığı yer böyle görüntülendi:

Aykırı'nın ulaştığı TÜMYAD Başkanı Salih Kılıç, Mahsun Amca'nın kalacak yer sorununu çözdüklerini açıkladı. 1 yıllık kirasını peşin vereceklerini belirten Kılıç, "Mahsun Amca için çok fazla yardım etmek isteyen var. Eğer yardımlar gerçekleşirse kendisine bir ev bile alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Çöplerden metal kutu toplayarak yaşamını südüren Mahsun Amca'nın günde yaklaşık 40-50 TL kazandığını öğrenildi. TÜMYAD bu konuda da Mahsun Amca'nın çalışmasını istemediklerini giderlerinin dernek tarafından karşılanacağını açıkladılar.

NE OLMUŞTU
Sokak Kedisi isimli YouTube kanalı, kağıt ve metal eşya toplayarak geçimini sağlamaya çalışan yaşlı bir amcaya mikrofon uzatmış ve sonrasında ortaya bu duygusal anlar çıkmıştı:

mahsun amca kağıt toplayıcısı tümyad salih kılıç