Kadirov, Rus ordusundaki sakal yasağına tepki gösterdi

TAKİP ET

Putin'in en sadık müttefiklerinden Kadirov, Rus ordusundaki sakal yasağına tepki gösterdi. Kadirov'a Wagner grubundan da destek geldi

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rus ordusundaki askerlerinin sakal bırakmasına getirilen yasağı eleştirerek, Ukrayna'da savaşan kuvvetlerinin Müslüman olduğunu ve sakal bırakmanın dini bir görev olduğunu belirtti.

RUS ORDUSUNDA SAKAL YASAĞI
Kadirov'un yorumları, Wagner Grubu paralı asker lideri Yevgeny Prigozhin tarafından da destek buldu. 

Emekli korgeneral ve Rusya parlamentosu üyesi Viktor Sobolev dün RBC haber sitesine verdiği röportajda sakal, kişisel akıllı telefon ve tablet yasağını “askeri disiplinin temel bir parçası” olarak savundu.

KADİROV'DAN SOBOLEV'E TEPKİ
Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında birliklerinin rolünden bahseden sakallı Kadirov Perşembe günü Telegram'da şöyle yazdı: “Görünüşe göre Korgeneral Viktor Sobolev'in çok boş vakti var… çünkü askeri davranış kurallarını yeniden okumaktan başka yapacak bir şeyi yok.”

Kadirov, Sobolev'in yorumlarını "açık bir provokasyon" olarak nitelendirdi ve çoğunluğu Müslüman olan askerlerinin dini görevlerinin bir parçası olarak sakal bıraktıklarını söyledi.

WAGNER'DEN KADİROV'A DESTEK
Wagner teşkilatı ile olan anlaşmazlığı geçen hafta giderek daha fazla kamuoyuna yansıyan Prigozhin, Sobolev'in yorumlarını "saçma" ve "1960'lardan kalma arkaizmler" olarak nitelendirdi.

Ukrayna'daki güçleri büyük ölçüde yüksek komuta özerkliğinde faaliyet gösteren Kadirov ve Prigozhin, Moskova ordularının 2022'nin sonlarında art arda gelen yenilgilerden bu yana Rus genelkurmayına yönelik eleştirilerinde daha açık sözlü hale geldi.

İki isim, birbirlerinin üst düzey askeri yetkililere yönelik eleştirilerini güçlendiren ve savaşın daha güçlü bir şekilde ilerlemesi çağrısında bulunan zımni bir ittifak oluşturduğu ileri sürülüyor.