Kadir Şeker adına Twitter hesabı açtılar, yüz binlerce beğeni ve on binlerce takipçi kazandılar!

TAKİP ET

Tahliye edilen Kadir Şeker'in avukatı, müvekkili adına Twitter'da açılan hesapların sahte olduğunu açıkladı. Kadir Şeker'in adını kullanan ve paylaşım yapan hesaplar, kısa sürede yüz binlerce beğeni ve on binlerce takipçi kazandı.

Kadir Şeker'in 2 yıl 5 ay 1 gün sonra tahliye olmasının ardından sonra sosyal medyada sahte hesaplar açıldı.

Şeker'in avukatı Emrah Daylan yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Kadir Şeker'e ait hiçbir Twitter ya da sosyal medya hesabı yoktur" dedi.

Daylan, "Müvekkilim Kadir Şeker'e ait hiçbir Twitter ya da sosyal medya hesabı yoktur. Müvekkilim adına açılmış olan hesapların tamamı sahte hesaplar olup, kesinlikle itibar edilmemesini basınımız ve milletimizden istirham ederim. Müvekkilimiz halen cep telefonunu dahi açmamış olup, iletişimi dahi yüz yüze ya da ailesi üzerinden kurmaktayız" dedi.

YÜZ BİNLERCE BEĞENİ, ON BİNLERCE TAKİPÇİ KAZANDILAR

Kadir Şeker adına açılan "Kadirseker42" ve "Kadirsekerresmi" adlı hesaplar, yaptıkları paylaşımlarla saatler içerisinde yüz binlerce beğeni aldı. On binlerce takipçi kazanan sahte hesaplar, Kadir Şeker adına paylaşım yapmaya devam ediyor.

İşte o hesaplar ve etkileşimleri:

NE OLMUŞTU?
Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Konya'nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Kadir Şeker'e sözlü ve fiziki müdahalede bulunan Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermiş, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürmüştü.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtaya gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına karar verildiği belirtilmişti.

TAHLİYE EDİLDİ

Kadir Şeker'in avukatlarının 10 yıl 10 aylık cezasına avukatları tarafından itiraz edildi. Üst mahkeme, Kadir Şeker'in avukatının itirazı kabul etti ve tahliye kararı verdi.

Kadir Şeker sosyal medya twitter