Kadir Mısıroğlu için anma mesajı yayınlayan Konya Belediyesi, 19 Mayıs törenlerine katılmadı!

TAKİP ET

Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu için anma mesajı yayınlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay 19 Mayıs törenlerine katılmadı. Belediyeden yapılan açıklamada, törenlere katılmama gerekçesi olarak "15 kişiyle sınırlandırılmıştı" mazereti geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Gençlik Kolları resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Konya Büyükşehir Belediye yetkililerinin ve Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 19 Mayıs törenine katılmadığını açıkladı.

CHP Konya Gençlik Kolları, yaptığı paylaşımda, Konya Büyükşehir Belediyesinin Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ölüm yıl dönümünde anıp, 19 Mayıs törenine katılmamasına,

“Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'nu anmak için özel video hazırlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs törenlerine katılmamıştır.
Başta Uğur İbrahim Altay olmak üzere belediye yetkililerine Anıt Meydanını kirletmedikleri için teşekkür ederiz” sözleriyle tepki gösterdi.

BELEDİYEDEN CEVAP GELDİ

CHP Konya Gençlik Kolları’nın bu paylaşımının altına, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Bilgiç cevap verdi. 

Bilgiç, belediye başkanı ve belediye yetkililerinin 19 Mayıs törenine katılmamasını koronavirüse bağladı. 

Bilgiç cevabında, 
“İl Kutlama Komitesi kararı ile çelenk sunma töreni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde salgın kurallarına uygun olarak 15 kişi ile sınırlı olarak icra edilmiştir.
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”
ifadelerini kullanarak komite kararını paylaştı.

KONYA BELEDİYESİ KADİR MISIROĞLU’NU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE BÖYLE ANMIŞTI 
Konya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk ve Türk düşmanlığıyla bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu için, “Vefatının sene-i devriyesinde Kadir Mısıroğlu’nu rahmet ve dua ile anıyoruz” notu ile bir paylaşım yaparak ölüm yıldönümünde anmıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Keşke Yunan galip gelseydi diyen Kadir Mısıroğlu'nu Andı! 

konya belediyesi kadir mısıroğlu 19 mayıs konya