Kadir Has Stadyumu'nun adı değiştirildi!

TAKİP ET

Süper Lig ekibi Kayserispor'un maçlarını oynadığı Kadir Has Stadyumu'nun adı değiştirildi. İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, karara tepki gösterdi.

Süper Lig'de boy gösteren Kayserispor'un maçlarına ev sahipliği yapan Kayseri Kadir Has stadının adı değiştirildi. Stadın yeni ismi RHG Enertürk Enerji Stadı oldu.

8 Mart 2009'da kapılarını açan stadyum, 13 yıldır Kadir Has ismini taşıyordu. Erciyes Anadolu Holding bünyesinde kurulan RHG Enertürk Enerji araç şarj istasyonu, 32 bin 864 kapasiteli stadın isim sponsoru oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Anadolu Holding ve Kayserispor arasında yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmaya varıldı. Önümüzdeki günlerde lansman gerçekleştirileceği ve stadın ismi 3 yıllığına RHG Enertürk Enerji Stadı olarak anılacağı öğrenildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, stadyumun isminin değiştirilmesine tepki gösterdi. Ataman şu ifadeleri kullandı:

"Yaptırdığı bir çok hayır kuruluşu ile bilinen, Stadın yapımında büyük pay sahibi olan Kadir Has'ın ismi 2 milyon dolar karşılığı silindi. Sizin şehre gerçekten hizmet edenlere saygınız, sizin ahdi vefanız bu… Yazıklar olsun. Çok riyakar var veli görünür, İbn-i Mülcem iken Ali görünür!"

Kadir Has Kadir Has Stadyumu futbol Kayseri