Kadınların okula gitmesini yasaklayan Taliban: Örtünmeyi mecburi tutmalıyız

TAKİP ET

Kadınların okula gitmesini yasaklayan Taliban Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Nedim: 'İslami nizam kurduğumuzu söylüyorsak örtünmeyi mecburi tutmalıyız. Bize yaptırım da uygulasalar, savaş da açsalar biz yine de dinimizi uygulayacağız.'

Terör örgütü Taliban, Afganistan'da kadınlara yönelik baskı ve yasaklarına devam ediyor.  Kadınların hür iradelerine saygı duymayıp baskı ve yaptırımlarla bir takım uygulamaları dayatan Taliban, uluslararası kamuoyunun tepkisine rağmen bu kararlarından geri dönmüyor.

Taliban Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Nedim, yaptığı açıklamada "İslami nizam kurduğumuzu söylüyorsak örtünmeyi mecburi tutmalıyız. Bize yaptırım da uygulasalar, savaş da açsalar biz yine de dinimizi uygulayacağız" dedi.

KIZLARIN OKULA GİTMESİ YASAKLANDI

Taliban Geçici Hükümetinin Yüksek Öğretim Bakanlığı, 20 Aralık'ta Afganistan'daki tüm üniversitelere gönderdiği talimat ile kız öğrencilerin eğitimlerine ikinci bir duyuruya kadar ara verildiğini duyurmuştu.

Geçen yıl 15 Ağustos'ta Afganistan yönetimine gelen Taliban sonrası, kamu ve özel sektörde çalışan çok sayıda kadın işini kaybetmişti.