Kadıköy Belediyesi'nden scooter kararı: "Kaldırımların işgali nedeniyle kaldırıldı"

TAKİP ET

Kadıköy belediyesi, kaldırımları işgal eden scooterları toplamaya başladı.

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede uygunsuz park edilmiş scooterları toplamaya başladı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabından yayınladığı videoya "Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz. Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız." notunu düştü.

Mikromobilite park alanları çalışması başlatan ve scooterların en yoğun kullanıldığı ilçe olan Kadıköy pilot bölge seçen İBB, burada 52 elektrikli scooter park alanı duyurdu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Martı İleri Teknoloji AŞ'nin ilgili ürün pazarında hakim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleriyle hakim durumunu kötüye kullanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, kanunun ilgili maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik Martı İleri Teknoloji AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Kuralı, kaidesi var ama uyan yok. Belediye ve emniyet güçlerinin çok sık denetim yapması lazım” dedi.

kadıköy belediye ibb haber scooter gündem