Kaçaklar İstanbul'a böyle getiriliyor! Tır dorsesinden onlarca yabancı uyruklu çıktı!

TAKİP ET

İstanbul Bayrampaşa'da yurda kaçak yollardan giren yüzlerce yabancı uyruklu erkek tırın dorsesinden atlayarak şehrin dört bir yanına dağıldı. Tesadüfen oradan geçmekte olan bir vatandaş görüntüleri kaydetti.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

31 Aralık gecesi Taksim'de çekilen görüntüler sosyal medyanın gündemine otururken, İstanbul Bayrampaşa'dan gelen yeni video kaydı şoke etti.

Afganistan'dan geldiği tahmin edilen kaçaklar, bir tırın dorsesinde Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul AVM'nin yakınlarına getirildi. Burada tırın dorsesinden çıkmaları söylenen kaçaklar, sırtlarında çantlarıyla şehrin dört bir yanına dağıldılar. 

AFGANİSTAN'DAN İRAN'A ORADAN TÜRKİYE'YE
Taliban'ın ülke yönetimini gelmesini bahane eden Afganların en büyük hedefi Türkiye...

İran sınırı üzerinden Türkiye'ye giriş yapan kaçak Afganların sayısı ile ilgili net rekamlar bulunmuyor. 

Kayıtdışı göç hareketleriyle ilgili ortaya çıkan ilk görüntüler devletin resmi makamları tarafından yalanlanmış ardından kabul edilmişti.

Yapılan açıklamalarda sınırdaki kaçak geçişleri engellemek için 5 metre yüksekliğinde sınır duvarı örüldüğü açıklanmıştı.

Ancak sınırın çok uzun ve engebeli oluşu kaçak geçişlerin farklı noktalarda yeniden başlamasına neden oluyor.

BÜYÜK BİR İNSAN TİCARETİ SÖZ KONUSU
Kaçak geçişler konusunda büyük bir sektör de oluşmuş durumda. Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelmek isteyen kişilerle anlaşan organizatörler onları şehirlere kadar getirip bırakıyorlar. Burada yerel unsurlarla da ortaklaşa çalışan kaçakçılar, yaptıkları transferleri sosyal medyadan paylaşarak yeni müşteriler topluyorlar.

ŞEHRİN İÇİNE KADAR SOKUYORLAR
İstanbul Bayrampaşa'da çekilen görüntülerde ise insan kaçakçılarının nasıl rahat hareket ettiklerini gözler önüne serdi. Yakın zamana kadar şehirlere girmeye çekinen insan kaçakçıları artık İstanbul'un en merkezi yerine kadar kaçakları taşıyıp ellerini kollarını sallayarak gidebiliyorlar.

2 KEZ POLİSİ ARADIM, KİMSE GELMEDİ
Olayın görgü tanığı olan vatandaş instagram'da tarikturkkann kullanıcı adıyla önemli açıklamlarda bulundu. Polisi iki kere aradığını ancak kimsenin gelmediğini söyleyen Tarık Turkkan şunları paylaştı:

"Ben Ordaydım 2 kere ihbar ettim hiçbir poliste gelmedi yarım saat bekledim arabanın arkasında özel bir numaradan aradılar beklemenize gerek yok halledicez diye yinede bekledim gelmemelerinin sebebide yılbaşı yoğunluğuymuş bayrampaşada neyin yılbaşı yoğunluğuysa."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Görüntülerin ardından İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Valilik, olay hakkında 2 kişinin gözlatına alındığını ve 243 kaçağın yakalandığını duyurdu.

Valilik, kaçakların Tuzla Geri Gönderme Merkezine gönderildiğini ve sınır dışı işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması şu şekilde:
"İlimizde 26 FD … plakalı kamyon ile göçmen kaçakçılığı yapıldığına ilişkin alınan ihbarın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce değerlendirilmesi neticesinde;

Bayrampaşa ilçemizdeki bir AVM içerisinde park halinde yakalanan araç ile birlikte, sahibi ve şoförü olan şüpheli (F.G) ve Göçmen Kaçakçılığı olayı şüphelisi (B.E) gözaltına alınmıştır.

Bölgede yapılan çalışmada, Bangladeş başta olmak üzere çeşitli uyruklarda (243) düzensiz göçmen yakalanmıştır.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri, İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü Tuzla Geri Gönderme Merkezinde devam etmektedir.

Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, ilimizde düzensiz göçle mücadele çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir."

Batuhan Çolak yazdı: Polisin yabancı suçlularla ilgili anlattıkları

31 Aralık gecesi Taksim İstiklal Caddesi'nde kaydedilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu

istanbul forum istanbul avm kaçaklar afgan pakistan tır dorsesi bayrampaşa kaçak