Kaçak girişlere farklı sayı açıkladılar: Hulusi Akar 62 bin dedi, Fahrettin Altun 267 bin!

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kaçak girişler hakkında konuştu. Akar, Ocak ayından itibaren 62 bin kişinin Türkiye'ye girişinin engellendiğini söyledi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 267,638 kişinin girişinin engellendiğini söylemişti.

Türkiye kaçak girişleri tartışırken iktidardan gelen açıklamalar dikkat çekti. Erdoğan'ın "Abartıldığı gibi düzensiz göç akını yok" dedikten 4 gün sonra "Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" demesi tepki çekmişti. Hükümetin ve belirli medya gruplarının sınırlarda çekilen görüntüler için 'algı oyunu' demesine rağmen AKP kanadından farklı açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye-İran sınırında kaçak Afgan göçünün iddia edildiği gibi vahim tablo arz etmediğini söyledi. Akar, yılbaşından bu yana İran sınırında 587 kaçağın yakalandığını belirtti. Ayrıca Akar, 62 bin kişinin sınırda yakalandığını dile getirdi.

FAHRETTİN ALTUN "267 BİN" DEMİŞTİ!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bu yıl itibarıyla bugüne kadar 267 bin 638 yabancının ülkemize yasa dışı yollarla girişi engellenmiştir" demişti.

 

hulusi akar fahrettin altun kaçak giriş türkiye