"Kaç maske dağıtıldı?"

TAKİP ET

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının başladığı andan itibaren  eczanelere 55 milyona yakın maske gönderildiğini, 40 milyon maskenin de eczaneler tarafından vatandaşlara teslim edildiği belirtildi.

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'de vatandaşların ücretsiz temin edebildiği maskeler, eczaneler tarafından dağıtılmaya devam ediliyor.Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, dağıtılan maskeler hakkındaki güncel bilgileri kamuoyu ile paylaştı.



Eczaneler tarafından salgın sürecinde ücretsiz dağıtılan maske miktarı hakkında bilgi veren Çolak, "Şu ana kadar Türkiye'de eczanelere 55 milyona yakın maske dağıtımı gerçekleşti. 40 milyon maske eczaneler tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Eczanelerden 8 milyon kişi ücretsiz maske aldı" dedi.

“GÜNDE 12 MİLYON MASKE ÜRETİLİYOR”
Meslek liselerinin, tekstil firmalarının ve iş insanlarının tıbbi maske üretimine hız verdiğini ifade eden Çolak, "Türkiye'de 11 Mart tarihinde yurt içinde günlük 500 bin maske üretimi söz konusuydu. Sonra bu sayı 2.5 milyona, 10 gün önce 8 milyona ulaştı. Şu anda ise günlük maske üretimi 12 milyona gelmiş durumda. Önümüzdeki günlerde maskeyle olan sürecimiz daha rahatlayacak" dedi.



Çolak, ülke genelinde uygulanan yeni düzenlemeye göre, sosyal sigortası bulunan vatandaşların, çalıştıkları
iş yerinden ücretsiz maske temin edebileceklerini hatırlattı.

“10 GÜNDE 5 ADET”
Eczanelerden ücretsiz maske temini konusunda ise bir vatandaşın her 10 günde bir kez 5 tane maske alabilme hakkına sahip olduğunu belirten Çolak, vatandaşa SMS gelmediği taktirde, kimlik numarası ile eczaneye başvurabileceğini, yapılan kontrol sonucunda kişi hakkında karşılık çıkıyorsa maskenin temin edilebileceğini de ifade etti.
 

maske haber türk eczacıları birliği kaç maske dağıtıldı