Kabinede yeni değişim iddiası: Tarım Bakanlığı'na Bekir Pakdemirli yerine Mehdi Eker gelecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kabinede değişiklikler yapabiliriz, revizyon normaldir" açıklamasının ardından yeni iddialar ortaya atıldı. Orman yangınları sırasında tartışma konusu olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevden alınacağı ve yerine Mehdi Eker'in atanacağı öne sürüldü. İşte detaylar...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı "Değişen şartlara göre Kabine'de revizyona gitmemiz doğal bir durum. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz" açıklamasıyla beraber yeni iddialar ortaya atıldı.

BBC'nin kulislerden aktardığına göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ardından değişecek ilk isim Tarım ve Orman Bakanlığı yapan Osman Pakdemirli. AKP kulislerinde 3-4 bakanın değişeceği beklentisi dile getirilirken, "Görevden alınacak bakanlar" listesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ilk sırada yer aldığı öne sürüldü.

Erdoğan'ın son dönemde yaptığı kabine değişikliklerinde, parlamentodan isimleri kabineye taşıması nedeniyle Pakdemirli'nin yerine daha önce Tarım Bakanlığı yapan Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'in getirilebileceği iddia edildi.

SEÇİM KABİNESİ Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinenin yaklaşık yarısını değiştirdiğine dikkat çekilirken bundan sonraki süreçte yapılacak değişikliklerle beraber "seçim kabinesi"ni de oluşturmuş olacağı vurgulanıyor.

 

bekir pakdemirli kabine tarım bakanlığı tarım mehdi eker bakanlık akp erdoğan