Kabine değişiyor mu? Süleyman Soylu gidecek mi?

TAKİP ET

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, virüs salgınındaki gidişatın normale dönmesiyle birlikte siyasette sıcak gelişmeler yaşanacağını iddia etti. Zeyrek, kabinede değişiklik hazırlığı yapıldığını, Süleyman Soylu ile Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın aralarının soğuk olduğunu ileri sürdü.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ‘Nevşin Mengü ile Özel Haber’ programında Ankara klislerinden aldığını iddia ettiği bazı duyumları paylaştı. Zeyrek, virüs salgının hafiflemesinden sonra uzun süredir konuşulan kabine değişikliğinin gerçekleşeceği ve Süleyman Soylu'nun topun ağzında olduğu söyledi. 

Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriz döneminde gözlem yaptığını ve mayıs sonu, haziran ortası gibi kabinede değişikliklerin olabileceğini savundu.Deniz Zeyrek, şöyle konuştu:

KOCA'NIN YERİ GARANTİ
“Son günlerde kabinenin değişeceğine dair en az 15-20 kulis bilgisi aldım. Biz onu şubatta bekliyorduk ama korona geldi, ertelenmiş olabilir. Yine korona günlerinde yapılacağını düşünmüyorum. Mayıs sonu, haziran ortası gibi bir değişiklik olursa şaşırmam.Bu dönem kriz dönemi, siyasetçiler için gözlem yapma dönemidir. Cumhurbaşkanı da büyük ihtimalle gözlem yaptı. Koronadan sonra siyasette hareketli günler bekleniyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca meseleyi soğukkanlılıkla idare etti. Ben zannetmiyorum Sağlık Bakanı’yla ilgili bir sorun olacağını.”

SOYLU İLE ERDOĞAN'IN ARASI SOĞUK
“Cumhurbaşkanı soğumaya aldı, zamanı gelince işlem yapacaktır diyen çok oldu. İçişleri Bakanı’nın da biraz tadı kaçmış vaziyette. Çok da eskisi gibi günler olmuyor.”

süleyman soylu kabine erdoğan kabine değişikliği