JP Morgan enflasyon tahminini açıkladı: Zirve için tarih verdi

TAKİP ET

ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'ye ilişkin enflasyon tahminlerini açıkladı. Banka, enflasyon oranının Mayıs ayında yüzde 55 ile zirve yaparak, Kasım ayına kadar yüzde 50 civarında kalacağını ön gördü. Ayrıca 2022 sonunda enflasyonun yüzde 35'e düşebileceği ifade edildi.

TÜİK'in Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından, ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’de 2022 yılı için enflasyon tahminlerini paylaştı.

Raporda, enflasyon tahminlerini değiştirmediklerini açıklayan JP Morgan, Türkiye’de enflasyon oranının Mayıs ayında yüzde 55 ile zirve yapacağını, Kasım ayına kadar yüzde 50 civarında kalabileceğini ve 2022 sonunda yüzde 35'e düşebileceğini öngördü.

JP Morgan ayrıca, Türkiye’de ocak ayında doğalgaz, elektrik, alkol ve tütün vergilerinde önemli artışlar yaşandığı vurguladı.

Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) ocakta aylık bazda yüzde 11,10 arttığını anımsatıldığı JP Morgan notunda, kategoriler arasında aylık fiyat artışlarının oldukça yüksek olmasının enflasyonist baskıların ne kadar geniş tabanlı olduğunu gösterdiğine dikkat çekildi.

jp morgan enflasyon türkiye ekonomi türk lirası