Joe Biden rest çekti: Mehmet Öz, Beyaz Saray'dan kovuldu

TAKİP ET

Pensilvanya'dan senatör adayı olan Mehmet Öz'e Joe Biden'dan kötü haber geldi. Beyaz Saray, Mehmet Öz'ün Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ndeki görevinden istifa etmesini istedi. Öz'ün istifa etmemesi durumunda ise görevden alınacağı kaydedildi.

Cumhuriyetçi Parti'den Pensilvanya Senatörlüğü için yarışan Dr. Mehmet Öz’e Beyaz Saray’dan kötü haber geldi. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın ofisi, gönderdiği resmi mektupla Öz’den Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’nden istifa etmesini istedi. İstifa etmediği taktirde Öz'ün görevden alınacağı bildirildi.

MEHMET ÖZ’DEN TEPKİ
Öz ve Walker, eski Başkan Donald Trump döneminde Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ne atanmıştı. CNN'in haberinde, federal bölge seçimlerine aday olan isimlerin Beyaz Saray'a bağlı bir kurumda görev almasının Biden yönetiminin politikalarına ters olduğuna dikkat çekildi.

Karara tepki gösteren Mehmet Öz, yayınladığı açıklamada “Başkan Trump beni iki dönem için atamıştı. Belli ki Joe Biden, Covid'le mücadelede kalıplaşmış korku salan çizgisine tam olarak uymayan kimseyi etrafında istemiyor. Verdiğim hizmetle gurur duyuyorum ve istifa etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'ın birkaç ay önce de Trump döneminde atanan bazı yetkililerden istifa etmelerini istemesi tepkilere yol açmıştı. Mehmet Öz'ün Pensilvanya'dan Cumhuriyetçiler adına senatörlük yarışına girme kararı tartışma yaratmıştı. Öz’ün Türk vatandaşlığı ve Müslüman kökeni ABD siyasetinde bazı eleştirilere yol açıyor. Öz ise seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

FETÖ’YE SAHİP ÇIKMIŞTI
Mehmet Öz’ün FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili sözleri de çok konuşulmuştu. Fethullah Gülen’e sahip çıkan açıklamalar yapan Mehmet Öz "Gülen'e dokunulamaz. Darbeye karıştığına dair güvenilir bir iddia yok. Pensilvanya'da kalacak" demişti. 

biden mehmet öz beyaz saray joe biden başkan abd amerika