Joe Biden'dan yeni gaf: 2 ay önce hayatını kaybeden ismin nerede olduğunu sordu

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden'dan yeni bir gaf geldi. Biden, iki ay önce hayatını kaybeden kongre üyesinin nerede olduğunu sordu.

Son dönemde yaptığı konuşmaların ardından sahneden nasıl ineceğini bilemeyen ABD Başkanı Joe Biden, yine bir gafla gündemde.

Açlık konulu bir konferansta konuşan Biden, 3 Ağustos'ta hayatını kaybeden Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski'nin nerede olduğunu sordu.

"Jackie burada mısın? Jackie nerede?" diyen Biden'ın Walorski'nin ölümünü unuttu. Walorski için taziye mesajı bile yayınlayan Biden, hiç düzeltme yapmadan sözlerine devam etti.

Biden'ın "Temsilci McGovern, Senatör Braun, Senatör Booker, Temsilci Jackie burada mısınız? Jackİe nerede? Sanırım burada olacaktı" sözleri Beyaz Saray Sözcüsü, Karine Jean-Pierre'e soruldu.

Ancak Pierre, sorulara net yanıt vermeyerek, Başkan'ın yarın çalışmalarını onurlandırmak adına, Walorski'nin ailesini ziyaret edeceğini söyledi.

DİĞER GAFLARI

Biden geçtiğimiz aylarda Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e First Lady demiş ya da yaptığı bir konuşmada kendisi için yazılan "cümlenin sonu, cümleyi tekrar oku" şeklindeki notları da okumuştu.

 

Biden Joe Biden ABD