Jinekolog kendi spermini kullanmış: 21 çocuğun babası çıktı

TAKİP ET

Hollanda'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir Jinekoloğun doğurganlık tedavisinde kendi spermini kullandığı belirlendi. Doktorun en az 21 çocuğun babası olduğu ortaya çıktı.

Hollanda'da bir jinekoloğun akıllara durgunluk veren skandalını konuşuyor. Jinekoloğun doğurganlık tedavisinde kendi spermini kullandığı ve 21 çocuğun babası olduğu ortaya çıktı.

Joe Beek adlı doktorun 2019 yılında hayatını kaybettiği bildirildi. Doktorun 1973 ile 1986 yılları arasında kadınların rızaları olmadan hamile bıraktığı tespit edildi.

Hollanda’nın Leiden kentinde beş yıl uzman olarak çalışan doktorun gerçekleştirdiği bu eylemi çalıştığı hastanede doğruladı.

Hastane yetkilileri, 21 çocuğu temsil eden Hollandalı bir babalık kuruluşu olan FIOM'un geçen yıl kendilerine yaklaştığını doğruladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, "Görünüşe göre bu doktor kendi spermini bağışlamış ve bunu anonim olarak sperm bekleyen anne adaylarını döllemek için kullanmış. Çocukların ve ebeveynlerinin bundan haberdar olduklarına dair bir kayıt yok” denildi.

Klinik, Beek'in hastanede kaldığı süre boyunca kaç hastayı tedavi ettiğini doğrulamadı ve tüm arşivlerin yok edildiğini söyledi.
 

jinekolog doktor doğum hastane doğurganlık sperm baba bebek anne hollanda