Japonya'da hızlı tren 1 dakika gecikti, sürücüye soruşturma başlatıldı!

TAKİP ET

Gelişmiş hızlı tren ağıyla ve dakikliğiyle bilinen Japonya'da, hızlı trenin 1 dakika gecikmesi nedeniyle sürücü hakkında soruşturma başlatıldı.

Hızlı trenlerinin dakikliğiyle bilinen Japonya'da, bir hızlı tren sürücünün rahatsızlanması ve trenin kontrollerini kondüktöre devretmesi sonucu tren, normalden düşük hızda gidince durağa 1 dakika geç ulaştı.

Olayın ardından düzenlenen basın toplantısında yöneticiler özür diledi ve sürücünün durumunun gözden geçirileceği belirtildi.

Tren sürücüsü “Treni durdurarak gecikmeye neden olmak istemediğini ve bunun utanç verici olduğunu” söyledi.

Bir sözcü AFP’ye yaptığı açıklamada, hızlı trenlerin bilgisayarlı merkezi komuta sistemleri tarafından kontrol edildiğini ancak insan sürücülerin herhangi bir beklenmedik durumla başa çıkmak için yerinde kalmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca sürücülerinin, ayrıca güvenliği sağlamak ve trenleri programa uygun tutmak için gerektiğinde manuel olarak fren yapmaları veya treni hızlandırmaları gerektiği ifade edilid.

Trende acil bir durumla karşılaşan sürücüler, kontrolleri kalifiye bir kondüktöre devrediyor ve en yakın istasyonda durmak için komuta merkezi ile koordineli çalışıyor.

japonya hızlı tren sürücü soruşturma ulaşım