Japonya 146 yıl sonra reşit olma yaşını değiştirdi

TAKİP ET

Japonya, 146 yıl sonra reşit olma yaşını değiştirdi. Ülke reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi

Japonya, 1876 yılında 20 olarak belirlenen reşit olma yaşını 146 yıl sonra değiştirdi. Ülkede 1 Nisan itibariyle yürürlüğe girecek kanuna göre reşit olma yaşı 18 olacak. 

Reşit olma yaşının düşmesiyle birlikte 18 ve 19 yaşındaki nüfus için de yeni yasal sorumluluklar doğacak. Daha önce cinayet dışındaki suçlardan kovuşturmaya tabi tutulmayan kişiler, reşit olma yaşının düşürülmesiyle hırsızlık veya tecavüz gibi suçlardan da yargılanabilecek.

Şu anda 18 yaş ve üstü erkekler ve 16 yaş ve üstü kadınların ebeveyn izni ile evlenebildiği ülkede, medeni kanunda yapılan değişiklikle kadınlar için yasal minimum evlilik yaşı 18 olacak. Öte yandan 20 yaş altına alkol, sigara yasağı sürecek.

Oy kullanma yaşının 18 olduğu Japonya’da, son yasal düzenleme sandığa katılımı etkilemeyecek. Ülkedeki 18 ve 19 yaşındaki nüfusun sosyal yaşama aktif katılımını hedefleyen yasa değişikliği, gençlerin ebeveyn izni olmadan tüketici sözleşmelerine imza atmasının önünü de açması nedeniyle bazı kesimler tarafından endişe ile karşılanıyor.

 

 

japonya reşit reşit yaşı