İzmir Marşı'nın söylendiği Erciyes Üniversitesi'nde rektör yardımcısı görevden alındı!

TAKİP ET

Bahar şenlikleri sırasında 100 bine yakın gencin İzmir Marşı'nı söylediği Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıtkı İlkay görevden alındı. Rektör Prof Dr. Mustafa Çalış, konuya ilişkin "Ben getirdim, ben aldım" dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin geçtiğimiz hafta düzenlediği bahar şenliklerinde 100 bine yakın genç, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı haykırmıştı. Gündeme damga vuran görüntülerin ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay,  Rektör Prof Dr. Mustafa Çalış tarafından görevden alındı.

İlkay'ın görevden alınma nedeninin ise bahar şenliklerinde İzmir Marşı'nın söylenmesi olduğu iddia edildi.

Erciyes Üniversitesi'nde İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan okumasının ardından, önce DJ Ersin’in Kayseri Üniversitesi'nde vereceği konser iptal edildi, ardından ise dün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıtkı İlkay’ın görevden alınması bu konuyla ilişkilendirildi.

REKTÖR: "BEN GETİRDİM, BEN ALDIM"
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Rektör Çalış, basın mensuplarının görevden alma konusuna dair sorusuna “Göreve ben getirdim, ben aldım. 6 aydır güven problemi vardı. Güvenmediğim biriyle de çalışmam. Altında siyasi bir neden aramaya gerek yok.” diye yanıt verdi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin bahar şenliklerine damga vuran anlar: On binlerce genç İzmir Marşı'nı böyle söyledi

İzmir Marşı rahatsızlığı: DJ Ersin, Kayseri Üniversitesi'nde sahneye çıkarılmadı!

izmir marşı erciyes üniversitesi rektör rektör yardımcısı