İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem: Caminin minaresi yıkıldı

TAKİP ET

İzmir'in Buca ilçesinde gece saatlerinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sırasında panik yaşayan 3 kişi yüksekten atlayarak yaralanırken bir caminin minaresi yıkıldı.

İzmir'in Buca ilçesinde saat 03.29'da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise Buca’daki depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu.

Şiddetli sarsıntı birçok ilden Manisa, Aydın, Kuşadası ve Turgutlu gibi çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Depremde bir cami minaresi yıkılırken, panikle atlayan 3 kişi yaralandı. 1 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdi. Soylu, “Yaklaşık 20 kadar binada çatlak var, birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar.” diye konuştu.

Bakan Soylu, "Gece yarısı saat 03.29 civarında 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 14.4 kilometre derinliğinde oldu; hem İzmir hem de Ankara'daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptılar. Atlamak suretiyle 3 yaralı vatandaşımız var. Birisinin durumu ağır, şu anda geldiği andan beri müdahalesi yapılıyor. Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Bunların 3'ü şu an tedavi altında, 1'i yoğun bakımda" diye konuştu.

İzmir deprem cami