İYİ Partililer Alp Emeç için toplandı:

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, atasözü paylaştığı için tutuklanan Alp Emeç için Silivri'de basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Alp yalnız değildir. Bu yoldan bir adım geri atmayacağız" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medya hesabından atasözü paylaştığı için "Cumhurbaşkanına hakaretten" tutuklanna 20 yaşındaki Alp Emeç için Silivri'de basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven ve vatandaşlar katıldı. 

Buğra Kavuncu, "Alp yalnız değildir. Biz vatanseverler olarak ülkede hukukun üstünlüğü sağlanana kadar çıktığımız bu yoldan bir adım geri atmayacağız" dedi.

Kavuncu, "Hukuksuzluklar yeni değil. Bir grup vatansever genç, duvarlara 'hudut namustur' pankartları astı. İyi ki de astılar. Keşke daha fazlasını yapabilseydiler. Bugün ne kadar haklı oldukları ortaya çıktı. Başlarına gelmeyen kalmadı" diye konuştu.

"MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN TAM HAKİM OLMADIĞI..."
Kavuncu "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diyoruz ama bugün maalesef milletin egemenliğinin tam olarak hakim olmadığı ucube bir Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşı karşıyayız. Burada olmamızın ana temeli de bu. Milletin egemenliğinin yok olduğu, denetlenemeyen bir gücün nasıl zalimleştiğine nasıl zorbalaştığına Alp'in yaşadıkları ile hissediyoruz." dedi.

YANLIŞ YOLDALAR
Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven ise şöyle konuştu:
"İYİ Parti Eğer iktidar sahipleri yargıya verdikleri talimatlarla, bu uygulamalarla bizlerin mücadele azmimizi kırmak istiyorlarsa şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki; mücadele azmimiz her geçen gün artmaya devam ediyor. Siyasi talimatla iş yapan yargı mensuplarının ve iktidar sahiplerinin amacı Cumhurbaşkanlığı makamının değerini korumak ise yine yanlış yoldalar.

Cumhurbaşkanlığı makamı 2002 doğumlu bir gencin sadece 15 dakikalığına tuttuğu bir tweet sebebi ile ve doğrudan Cumhurbaşkanı'nı hedef alan hiçbir ibare içermeyen bir tweet sebebi ile sarsılmaz. Cumhurbaşkanlığı makamının değeri, yargıya talimat vererek ve yargıya verilen talimatlar sonucunda ülkemizi ifade özgürlüğü anlamında dünyanın en son sıralarına iterek, kabile devletleri ile mukayese edilir hale gelerek sarsılır." ALP EMEÇ BU ÜLKEDEN KAÇMAZ
Konuşma yapan Bahadır Erdem, "Alp Emeç'in tutuklanma sebebi olarak ülkeden kaçma ihtimalini gösterdiler. Alp Emeç ve onun gibi gençler bu ülkeden kaçmaz ama Alp Emeç'i hedef alanlar bu ülkeden kaçar" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada büyük tepki: Alp Emeç serbest bırakılsın

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan Alp Emeç ilk kez konuştu


 

iyi parti alp emeç silivri buğra kavuncu bahadır erdem