İYİ Partili Ümit Özdağ hakkındaki fezleke TBMM'ye sevk edildi

TAKİP ET

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında 'Mit Kanunu'na muhalefet ettiği' Gerekçesi' ile hazırlanan fezlekenin TBMM'de Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiği bildirildi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında 'Mit Kanunu'na muhalefet ettiği' Gerekçesi' ile fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke TBMM'ye sevk edildi. Özdağ'ın dokunulmazlığı kaldırılırsa yargılanabilecek.

İyi Partili Özdağ, 25 Şubat'ta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Libya'da şehit olan 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşmış, bu açıklama ertesi gün gazetelerde yayımlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında fezleke hazırladı. Özdağ'ın dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan dosya, 25 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olarak Meclis'e gönderildi. 

Dokunulmazlığı kalkarsa yargılanması mümkün olacak

Ümit Özdağ hakkındaki tezkerenin 31 Mart'ta Meclis Adalet-Anayasa Karma Komisyonuna havale edildiği  belirtildi. Meclis tutanaklarında havale ile ilgili olarak Milletvekili Ümit Özdağ'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1154) Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonuna havale edildi" ifadeleri yer aldı.

Fezlekenin 5 sayfadan oluştuğu ve Özdağ'ın dokunulmazlığının kaldırılabileceği kaydedildi.

'ÖZDAĞ'IN YAYINDAYIZ'
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Özdağ hakkındaki fezlekeye tepki gösterdi. Çıray Özdağ ve haberi yapan gazetecilerin suç işlemediğinin altını çizerek, “Ümit Bey yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, vatansever bir siyasetçi ve öğretim üyesi. Kanunu, hukuku ve devletin çıkarlarını çok iyi bilir. Kendisi hukuksuz hiçbir şey yapmaz. Biz onun yayındayız. Türkiye artık hukuk devleti olmak zorundadır” diye konuştu

‘SAYIN ERDOĞAN’DA KONUŞTU’
Çıray, haberle ilgili kimsenin hapiste olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Biz devletin önemli kurumlarının korunmasından yanayız. MİT Kanunu da doğru olarak değerlendiriyoruz. İsnat edilen suçlar kanunda yer almıyor. Çünkü başta Sayın Erdoğan olmak üzere birçok kişi bu konuyu konuştu. Bir devlette çifte standart olmaz” dedi.

KOZİNOĞLU’NU HATIRLATTI
MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevinde öldüğünü hatırlatan Çıray, “İfşa edilerek Silivri Cezaevine atıldı, şüpheli ölümle hayatını kaybetti. Biz her zaman TSK, MİT ve polisin namusunu, namusumuz kabul ederiz. Bizlerin namusu da bu kurumlara emanettir: Hukuk kurumu da bunun içinde” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yarın TBMM'de konuya ilişkin basın toplantı düzenleyecek.