İYİ Partili Lütfü Türkkan sordu, AK Parti açıkladı! Fahrettin Altun'un görev tanımı "Siyasi memur"

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, aldığı maaşlarla sık sık gündeme gelen ve hedef gösteren açıklamaları nedeniyle tartışma konusu olan İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un görev tanımını sordu. AK Parti, 'siyasi  memur' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de 21 Nisan’da yapılan, İyi Parti’nin İletişim Başkanlığıyla ilgili sunduğu grup önergesi görüşmelerinde, “Fahrettin Altun memur mu, siyasi mi?” sorusunu sordu. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bu soruya “siyasi memur” yanıtını verdi. 

"FAHRETTİN ALTUN BAKAN GİBİ DAVRANIYOR "
Lütfü Türkkan yaptığı konuşmada, “Genel görüşme talebimiz de bundan. Bir durumunu netleştirelim bu arkadaşın. Sağa sola ayar veriyor, ona buna gider yapıyor ama durumu ne? Bir bilelim, bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Fahrettin Altun’dan  “iletişim bakanı” diye bahseden Türkkan’a, AK Parti sıralarından “bakan değil başkan” itirazı geldi. 

Türkkan konuşmasına gelen itirazlara, “Özür diliyorum, bakan gibi davranıyor o yüzden kusura bakmayın” şeklinde cevap verdi.

"FAHRETTİN ALTUN SİYASET YAPMAK İSTİYORSA GÖREVİNDEN İSTİFA ETSİN"
Fahrettin Altun’un İletişim Başkanlığı kaynaklarını ve imkanlarını, doğrudan kendisi ve siyasi hedefleri uğruna kullandığını söyleyen Türkkan, devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık yükümlülüğü kapsamında siyasi partilere üye olmayacağını hatırlattı. 

Türkkan, “Fahrettin Altun siyaset yapmak istiyorsa görevinden istifa etsin, gelsin kendisine yakıştırdığı bir siyasi mevkide adaylığını ilan etsin, seçildiği takdirde iddialarını dile getirsin” diyerek Altun’a çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından İyi Parti’nin grup önerisi kabul edilmedi.

lütfü türkkan iyi parti ak parti chp fahrettin altun memur siyasi