İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan kanun teklifi: "Suriyelilerin Türkiye'de kalması Avrupa'nın projesi"

TAKİP ET

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İskan Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. Türkkan, Suriyelilerin ve diğer sığınmacıların Türkiye'de gettolaşmasını ve ayrı mahalleler kurmasını önlemek için önerge verdiğini belirtti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İskan Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. Türkkan, kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkkan, iktidarın 1934’ten beri uygulanan İmar İskan Kanunu’nu 2007’de ortadan kaldırdığını belirterek bugünkü Suriyeli ve yabancı sorununun kaynağının yeni iskan kanunundaki eksiklikler olduğunu belirtti.

Türkkan 1934’teki kanunda yabancıların bulundukları belediyelerde nüfusun yüzde 10’unu geçemediği ve ayrı mahalle kuramadıklarını, AKP’nin ise 2007 yılında bunu tamamen yürürlükten kaldırdığını söyledi.

Türkkan verdiği kanun teklifinde nüfusları göz önüne alındığında Türkiye’deki yabancıların belediye bazında değil, artık mahalle bazında yüzde 10’unu geçemeyecek şekilde bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ve verdiği kanun teklifinin 2007 yılındaki yanlışı ortadan kaldıracağını belirtti.

"AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ GÖÇ HENDEĞİ YAPMAK İSTİYOR"
Türkkan sığınmacı meselesinin yeni olmadığını, 2001 yılında Avrupa’nın Türkiye’yi bir sığınmacı hendeğine dönüştürmek için düğmeye bastığını belirtti. Türkkan o süreci de şöyle özetledi:

“2001 yılında Avrupa Parlamentosu toplandı. İklim krizi ve göçle ilgili. Sonuçta iklim krizi ülkelerdeki siyasi dengeleri de altüst ediyor. Bunun üzerine Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan 10 yıllar içinde milyonlarca insanın Avrupa yollarına düşeceğini hesapladılar. Hatta bunun için küçük bir bütçe dahi hazırladılar. Kararları netti. Türkiye bir güvenlik duvarı, bir göçmen hendeği olacaktı.  2002 seçimleri sonrası ise aradıkları taşeronu da buldular.
 
O gün Avrupa Parlamentosu’nda ne konuşulduysa 21 yıl içerisinde tek tek hayata geçirildi. Öncelikle Atatürk hayatta iken 1934’de çıkarılan İmar İskan Kanunu’nu 2006 yılında tarumar ettiler. Türkiye’nin demografik yapısının sigortası olan Türkiye’de bulunan yabancıların nüfusu bulundukları yerlerdeki belediye nüfusunun yüzde 10’unu geçemez ibaresini kaldırdılar. Her şey burada başladı. Yani Avrupa’nın Türkiye’yi sığınmacı hendeğine dönüştürme fikrine Ak Parti yasal zemin oluşturdu. Tüm bu süreçte Avrupa 2001’de taahhüt ettiği ödemeyi de yaptı. Ak Parti yaptığı at pazarlığı ile 6 milyar Euro’ya sığınmacı hendeği olmanın ücretini taksit taksit aldı.”
 
"TÜRK HALKINI ENSAR-MUHACİR HİKAYELERİ İLE KANDIRIYORLAR"
Türkkan, Türk kamuoyunu ikna etmek için Suriyelilerin ve diğer sığınmacıların Türkiye’ye gelişi hakkında yalanlar ve algı oyunları yapıldığını, gelenlerin savaştan kaçan insanlar olarak milletin kandırıldığını söyledi.

Gelecek yıllarda yapılacak olan tarih okumalarında bunun böyle olmadığının ortaya çıkacağını, gelen bu insanların tarihe iklim mültecisi olarak geçeceğini belirten Türkkan şöyle konuştu:

“Bugünkü mesele basit bir sığınmacı meselesi değil. Bugün Suriyeliler, Afgan ve Pakistanlılar. Yarın İranlılar ve diğer Orta Doğu ülkelerinden akın akın gelecekler. Bugün Suriyelileri göndermeyeceğiz diyenlere, pasaportlarını yırttıkları için göndermiyoruz diyenlere kanmayın.

Suriyelileri göndermeme kararı Hükumet’in değil Avrupa’nın projesi. Ak Parti İktidarı sadece onların taşeronu. Bu konuda kendi iradeleri yok. Avrupa ne derse onu yapıyorlar. O yüzden dış politikada sıkıştıklarında açarız kapıları diye blöf atıyorlar.”

"AKP AVRUPA’YA SÖZ VERDİ, GÖNDERMEYECEKLER"
İYİ Partili Türkkan, “İktidar kapıları açmayacak. Onları da ülkelerine geri göndermeyecek. Onları burada toplamak için Batı’ya söz verdiler. Bunun için para dahi aldılar" dedi.
 
"İÇ SİYASETE MEZE YAPILAMAYACAK KADAR CİDDİ BİR KONU"
Türkkan, “Türkiye’nin Avrupa’nın hendeği olması kabul edilemez. Bu konu seçim vaadi ya da iç siyasette gidecekler-gitmeyecekler tartışmasının ötesinde. Bu bir vatan meselesi. Bu bir milli güvenlik ve beka meselesi. Ortada bir proje var. İYİ Parti olarak Türkiye’nin böyle bir oyuna gelmesine izin vermeyeceğiz” diyen Türkkan; “Türk milletine yalan söylüyorlar. Konu zulümden kaçanlar meselesi değil. Konu ensar – muhacir  meselesi değil. Bunu Türk kamuoyunu ikna etmek için söylüyorlar. Bugün bu yalanı ortaya çıkarmazsak, yarın çok geç olacak.” ifadelerini kullandı.
 
"TÜRKİYE’Yİ AMELE PAZARINA ÇEVİRECEKLER"
“Batı, Türkiye’yi  Avrupa’nın güvenlik duvarına çevirmek istiyor. Sadece Avrupa’nın hendeği olmamızı da istemiyor. Aynı zamanda Türkiye’yi ihtiyaç duyduklarında kullanacakları amele pazarına çevirmek istiyorlar” diyen Türkkan bunun önüne geçmek için bir devlet politikasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

"GÖNDERMEYENİ GÖNDERİRLER"
İYİ Partili Türkkan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu engellemek, sınırları korumak, sığınmacıları geri göndermek artık devletin en öncelikli politikası olmalıdır. Bunun dışındaki her yol, her karar içi boş tartışmadan ibarettir. Türkiye bu konuda yeterince para ve zaman kaybetti.

Emperyalistlerin Türkiye üzerindeki projeleri işbirlikçileri sayesinde tıkır tıkır işliyor. Büyük sorunlar gevezelikle çözülmez. Unutmasınlar. Sığınmacıları göndermeyeni gönderirler. İlk seçimde gidiş biletlerini tek yön olarak zaten şimdiden kestiler."
 

lütfü türkkan iyi parti kanun teklifi suriyeli sığınmacılar