İYİ Partili Koray Aydın: "Bizim de aldığımız suikast duyumları var"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler" çıkışının ardından İYİ Parti cephesinden de çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Bizim de aldığımız suikast duyumları var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" açıklaması yapmasının ardından İYİ Parti'den de çarpıcı bir iddia geldi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var" dedi.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Aydın, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'siyasi suikastler' yapılacağı konusunda duyumlar aldıklarını belirterek, "Eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır." ifadelerini kullandı. Aydın'ın açıklaması şöyle:

“BİZİM DE ALDIĞIMIZ SUİKAST DUYUMLARI VAR”
- Erdoğan'ın 2023'te aday olmayacağı iddiası var, bir de kaos çıkacağı iddiası var, bunlar programlarda tartışılıyor, ne diyorsunuz?

"Ben Sayın Erdoğan'ın yerinde olsam 19 yıllık bir ülke yönetiminden sonra bu seçimde aday olmam çünkü hayatının hezimetini yaşayacak ve çok acı bir sonuçla ayrılmak zorunda kalacak. Sonuç belli, ağır bir hezimet onu bekliyor, kurtuluşu yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun “Siyasi cinayetler olacak” sözünü kastettiniz herhalde, siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var!

koray aydın iyi parti chp suikast akşener kılıçdaroğlu siyasi cinayet