İYİ Partili İbrahim Özkan, o gence ulaştı: "Gerekeni yapacağım, keşke imkan olsa da herkese çare olabilsek!"

TAKİP ET

Sokak röportajında yaptığı açıklamalar ile yürekleri burkan gence yardım eli uzandı.  İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, o genç için 'Adaşıma ulaştım biraz sohbet ettik. Gerekeni yapacağım.' dedi.

Sokak röportajında mikrofonun kendisine uzatılması ile ülkedeki enflasyondan ve işsizlikten üzüntü ile bahseden 20’li yaşlarındaki İbrahim, üzerindeki tişörtü göstererek “Bu lisede giydiğim okulun üniforması. Bugün bunu giydim, başka bir şeyim yok çünkü. Ben babama nasıl diyeyim o kadar borcun içerisinde ‘Baba benim 1 tane tişörte ihtiyacım var’ İnsanları bu hale getirdiniz” demişti. 

“DEVLETİN SUYU İLE MOTORUMU BİLE YIKAMAM, İSRAF OLMASIN”
Kafede garsonluk yaparak motorsiklet aldığını belirten genç İbrahim, “O motorsikleti devlet dairesinin bahçesinde yıkarken babam dedi ki ‘O, devletin suyu’ Yani ben, devletin suyu ile motorumu bile yıkamadım israf olmasın diye. Ben böyle yetiştirildim. “açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan devletin, gençlere yardım eli uzatmadığını ve gençlerin hoş olmayan yerlerde çalıştığını belirten İbrahim, “Bizden büyük insanlar geliyor ‘biz tüp kuyruğuna giriyorduk’ diyor. Bırakın bunları. Ne yapalım kendimizi mi öldürelim” diye konuşmuştu.

Haftalık 20 lira harçlık aldığını ve kafelerde garsonluk yaparak para kazandığını belirten genç, "Almanca öğreniyorum bu ülkeden gitmek istiyorum. Bir ülkenin evlatlarını sevmediğini ben bir bu ülkede gördüm, kendi vatanımdan sevilmediğim için gitmek istiyorum" demişti.

İşte o video:
İYİ PARTİLİ ÖZKAN, O GENCE ULAŞTI 
İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yağtığı paylaşımda o gence ulaştığını ve yardım edileceğini belirtti. Özkan, “Adaşıma ulaştım biraz sohbet ettik. Gerekeni yapacağım. Adaşım işsiz gençliğin sembolü oldu keşke imkan olsa da herkese çare olabilsek”  dedi.

ibrahim özkan genç 20 tl harçlık alıyorum işsizlik gençlik ekonomi enflasyon