İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan yeni uyarı: Türkiye, ödemeler dengesi krizine doğru gidiyor

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'dan yeni uyarı geldi. Yılmaz, Türkiye'nin ödemeler dengesi krizine doğru gittiğini belirtti.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Bloomberg kanalına bağlanarak Türkiye'nin ödemeler dengesi krizi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Yılmaz, Türkiye'nin uzun süredir kötü yönetildiğini ve öncelikle para politikası ardından da maliye politikasının dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını doğru bir şekilde kullanmadığını ve rasyonel politikaları terk ettiğini belirten Yılmaz, İyi Parti olarak öngörülebilir, şeffaf, rasyonel ve güvenilir bir para politikası uygulayacaklarını ifade etti. Ayrıca enflasyonla mücadelede tecrübeli ve "A sınıfı" bir kadroyla Merkez Bankası'nın yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Türkiye'nin ödemeler dengesi krizi ile karşı karşıya olduğunu belirten Yılmaz, Merkez Bankası'nın hızlı bir şekilde rezervlerini sattığı bir ortamda Türkiye'nin mevcut cari açığının sürdürülemez olduğunu vurguladı. Yılmaz, seçim sonrasında Türkiye'ye hızlı bir şekilde portföy yatırımlarının geleceğini tahmin ediyor.

Yılmaz, Türkiye'nin 2001 krizinden çıkışını hatırlatarak doğru bir kadro ile yeniden başarabileceğini belirtti ve kendisinin de bu yüzden Türkiye'ye döndüğünü ifade etti.

Bilge Yılmaz İYİ Parti