İYİ Partili Aytun Çıray: Kemal Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Kemal Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TV100'de yayınlanan Yüzler Kulübü'nde Deniz Gürel ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"KILIÇDAROĞLU DEVLETİ YÖNETEBİLECEK BİR İNSAN"

Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin olarak,"Objektif parametreler o gün geldiğinde görülecektir ama Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır" dedi.

Çıray, şunları söyledi:

"Karar vermemiz gereken insanlar üzerinden çok laik, demokrat ve hür bir Türkiye istiyor muyuz istemiyor muyuz? Biz bir rejim hakkında karar vereceğiz insanlardan çok. Nasıl bir hayat yaşamamız gerektiği konusunda karar vereceğiz. Biz, muhalefet olarak hata yapmadığımız sürece bu siyasi iktidarın dönemi bitmiştir. Gidecek. Eğer Türkiye, Altılı Masa'nın adayını bu kadar merak ediyorsa çok ciddiye alıyorlar demektir. Siyasette zamanlama olağanüstü önemlidir, bence ocak ortasından itibaren açıklama gelebilir. Bazı şeylerin zamanlaması çok önemliydi."

İYİ Parti Aytun Çıray Kemal Kılıçdaroğlu