İyi Partili Ağıralioğlu'nun aday açıklamasına CHP'den ilk tepki

TAKİP ET

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara CHP'den tepki geldi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için yaptığı açıklama tartışmaları beraberinde getirdi. "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişeniz var mı?" sorusuna, "Evet, endişemiz var" yanıtını veren Ağıralioğlu'nun sözlerine CHP'den tepki geldi.

Ntv'nin haberine göre, ''Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişeniz mi var?'' sorusuna, İyi Ağıralioğlu, "Evet'' deyince Millet İttifakı kanadında tartışma başladı.

Ağıralioğlu'nun bu açıklamasına CHP'den tepki geldi. Parti grup başkanvekili Engin Özkoç, "Cumhurbaşkanlığı sistemini yok etmek için birlikte kararlı bir şekilde yürüyen ve genel başkanların kararlı tutumunu zaafiyete uğratacak hiç bir söylem doğru değildir'' diye konuştu.

"İYİ ANALİZ EDİLMELİ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Ağıralioğlu'nun o açıklamasına "Kraldan çok kralcılık" diyerek tepki gösterdi.

Gelen eleştirilerin ardından Ağıralioğlu yeni bir açıklama yaparak, sözlerine açıklık getirdi.  Ağıralioğlu, ''Kraldan çok kralcı değil de doğruları söylemek zorundayım'' diyerek seçmen davranışlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

"KAZANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Tartışmaya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katılarak,  "Kılıçdaroğlu kazanabilir mi?" sorusuna ‘’Kemal Bey’in kazanabileceğini düşünüyorum’’ cevabını verdi.

 

iyi parti chp kılıçdaroğlu adaylık