İYİ Parti yalanlamıştı, Ahmet Davutoğlu ortak imza iddiasını sürdürdü: "Ortak akıl, ortak imza olacak"

TAKİP ET

İYİ Parti yalanlamıştı, Ahmet Davutoğlu ortak imza iddiasını sürdürdü: "6 Genel Başkan bir araya geldik ve ülkeyi bir kişi ile yönetmeyeceğiz dedik. Ortak aday Cumhurbaşkanı olduktan sonra da ortak akıl, ortak imza olacak."

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarının devam ettiği 6'lı masada yeni bir tartışma doğdu. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da İl Başkanlarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ortak imza iddiasını sürdürerek yeni açıklamalarda bulundu.

"ORTAK AKIL, ORTAK İMZA OLACAK"

Davutoğlu, "6 Genel Başkan bir araya geldik ve ülkeyi bir kişi ile yönetmeyeceğiz dedik. Ortak aday Cumhurbaşkanı olduktan sonra da ortak akıl, ortak imza olacak" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Ülkeyi bir kişi ile yönetmeyeceğiz dedik... Bütün bu emeğin sonucunda bir kişiyi Tayyip Erdoğan gibi tek başına karar verecek şekilde Cumhurbaşkanı yapmayacağız dedik. Yani; ne dedik, evet bir kişi Cumhurbaşkanı olacak ama yanında 6 genel başkan olacak dedik. Ellerini taşın altına koyacak dedik, sorumluluk alacaklar dedik, ortak akılla yürütecekler dedik."

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU'DAN ORTAK İMZA AÇIKLAMASI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Zorlu, “Bahsedilen şekilde bir yöntem doğru değildir. Altılı Masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir” demişti.

gelecek partisi gündem haber ahmet davutoğlu