İYİ Parti ve CHP, AKP'li Tuzla Belediye Meclis üyesi Türel Ağyol'u protesto etti

TAKİP ET

Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin "Müstehcen" benzetmede bulunan AKP'li Tuzla Belediye Meclis üyesi Türel Ağyol protesto edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Ahlatlıbel geçtiğimiz salı günü ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin yankıları sürerken AKP’li bir isimden skandal bir paylaşım geldi.

Tuzla Belediyesi’inde meclis üyesi olan AKP Türel Ağyol, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in basına servis edilen fotoğrafın altına “Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz!” ifadesini yazdı.  Ağyol, paylaşımını kısa süre sonra kaldırdı.

CHP VE İYİ PARTİ TUZLA’DA PROTESTO ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, parti örgütleri ile birlikte bugün saat 12.00'de Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Ortak açıklamayı birlikte yaptıkları için teşekkür eden Buğra Kavuncu, “Maalesef aynı şeyi Cumhurbaşkanı veya herhangi bir Ak Partili için yapılsa ayağa kalkacak olan bazı basın kuruluşları, köşe yazarları ve bizzat da AK Parti'nin üst yönetiminden henüz bir açıklama duymadık. Sabah bir telefon aldım. Bunlar da doğru tavırlar. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe beni aradı. ‘Başkanım üzgünüz, yapılanı tasvip etmiyoruz. Gerekli işlemleri başlattık. Disiplinle alakalı da gerekli süreci işleteceğiz' dedi. Umarım söylediği gibi olur. Normal şartlar altında en çok tepkiyi Ak Parti'den beklerdik. Fakat bunun artık çok anlamsız olduğunu biliyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE'İ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Kavuncu, “Bu öyle bir zihniyettir ki, bir zamanlar ‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' diye travmatik bilinçaltını açığa vurmuştur. Bu öyle bir kötülük ki, sokakta hak arayan vatandaşa sürtük diyecek kadar korkunçlaşmış. Bu öyle bir iğrençlik ki genel başkanımız sayın Meral Akşener'e canlı yayında çok adi iftiralar atmıştır. Bu öyle bir seviyesizliktir ki bir anneye fosforlu diyerek anımsatmalarda bulunacak kadar iğrençtir. Burada saydıklarım kötü bir zihniyetin yansımasıdır. O yüzden burada Ak Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesinin kendisine idol aldığı, güç aldığı odaklar var. bu odakların kim olduğunu da az önce size örnekleriyle açıkladım. Türkiye'yi zorbalığa, nezaketsizliğe, kavgaya ve karanlığa teslim etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi nezakete, barışa ve aydınlığa hep beraber, elbirliği ile kavuşturacağız” dedi.

‘UYKULARI KAÇIYOR, KAÇSIN'

Canan Kaftancıoğlu, “Bugün sadece bir kişiyi, bir ahlaksızı değil, adına Ak diyen yürekleri ve beyinleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek ve çok yakında da memleketimizin başından defetmek için buradayız.Kaybettiler ve kaybettiklerini kendileri de gördükçe kötülükte sınır tanımayanların ahlaksızlıkta da sınır tanımadığını bu son olayda da bir kez görmüş olduk. Uykuları kaçıyor. Memleket sevdalısı, güzel, aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen genel başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor, kaçsın. Ne yaparlarsa yapsınlar fitne sokamadılar. Memleketin derdini kendilerine dert edinmiş genel başkanlarımıza dervişin fikri misali ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet saydılar” ifadelerini kullandı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM BİR ZİHNİYET SEÇİMİ'

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu ahlaksız zihniyetin yaptıkları ve söyledikleri sayın genel başkanlarımıza dönük değil elbette. Bu zihniyet 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir. Bu zihniyet bir kadın ile bir erkek nerede, ne amaçla bir araya gelmiş olursa olsunlar akıllarına cinsel çağrışımlardan başla bir şey getirmeyen zihniyettir. Bu zihniyet spor yapan, bisiklete binen, erkek arkadaşlarıyla konsere giden kızlarımıza ve ne yazık ki özellikle başörtülü kızlarımıza çok özür dileyerek söylüyorum, fahişe damgası yapıştıran, biz kadınlara sürtük diyebilen bir zihniyettir. Bu zihniyet Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, bağımsızlık uğruna kadın erkek omuz omuza Kurtuluş Savaşı vermiş bu kadim toplumu aşağılayan zihniyettir. Bu zihniyet her türlü ahlaksızlığı yapıp utanmadan bir de ahlak bekçiliğine soyunmuş zihniyettir. İşte tam da bu nedenle bizler önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet seçimi olacağını biliyoruz.

Bu ülkeyi karanlığa gömenler ile nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi diyoruz biz buna. Özür dilemek kıymetli, gereğini yapmak önemli. Ama en önemlisi bu zihniyeti hep birlikte defedebilmemiz.

Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayanlar size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin foto bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz. Kötülüğünüzü karşısında kadınıyla erkeğiyle, yan yana, omuz omuza cesaret göreceksiniz.”

İYİ Parti CHP Tuzla Belediyesi Türel Ağyol