İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Sınır hattı güvenliğimiz sağlanmalıdır

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve beraberindeki heyet, terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret ederek çiçek bıraktı. Zorlu, olayın nasıl gerçekleştiğinin bütün çıplaklığıyla ortaya konulması gerektiğini belirterek, 'Bir daha bu olayların yaşanmaması için kesinlikle sınır hattı güvenliğimiz sağlanmalıdır" dedi.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Sekreter Uğur Poyraz, Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ile İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da aralarında olduğu İYİ Parti heyeti, önceki gün İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde terör saldırısının yapıldığı alanı ziyaret etti. Alana çiçek bırakan heyet adına konuşan Zorlu, şunları söyledi:

“Biraz önce gelmeden Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştük, son aldığımız güncellenmiş rakam 5’i ağır olmak üzere 23 vatandaşımız şu anda hastanede tedavileri sürüyor. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu olay çok yönlü bir şekilde araştırılması gereken bir olaydır. Bize göre bunun iki önemli hassas boyutu var. Bir tanesi, elbette stratejik boyutu. Öyle ki Türkiye’nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele, sınır ötesindeki operasyonları, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların muhtemel ki böyle bir saldırının, böyle bir kumpasın arkasında bir iklim meydana getirme hali ve bunun yanı sıra özellikle İran’da meydana gelen olayları, hadiseleri dikkatle takip ediyoruz. Bu olayların arka planında bu boyutta da irdelenmesi gerektiğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bir başka boyutu, bu hadise gerçekleşirken operasyonel boyutudur. O da en önemlisi sınır hattımızın güvenliği konusudur. Biz İYİ Parti olarak, milli göç politikamız çerçevesinde projelerimizi ortaya koyduk. Bugün siyaset günü değil, siyaset yapmak için gelmedik ama milletimizin bir hassasiyeti var. Emniyet birimlerimizi kutluyoruz, olayın hemen ardından bu teröristin yakalanmasında çok özenli bir çaba gösterdiler. Ama onun öncesinde bu operasyonel düzeyde buraya gelirken, sınır geçildikten itibaren bu olay nasıl gerçekleşti bunların bütün çıplaklığıyla ortaya konulmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Biz bütüncül yaklaşımımız çerçevesinde terörle mücadeleyle sınır hattımızdaki güvenlik meselesini bir bütün halde değerlendiriyoruz. Bir daha bu olayların yaşanmaması için kesinlikle sınır hattı güvenliğimiz sağlanmalıdır, ülkemizdeki sığınmacı ve bilhassa kaçak bir biçimde gelen insanların bir kez daha bu sınırları delmemesi için gereken bütün tedbirlerin alınması gerektiğini milletimizle paylaşmak istiyoruz. Biz bu kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

İŞTE O AÇIKLAMA

iyi parti kürşad zorlu taksim patlama sınır hattı