İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan HÜDA-Par'a yemin metni tepkisi

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP listesinden milletvekili seçilen HÜDA-Par Sözcüsü Serkan Ramanlı'ya tepki gösterdi.

AKP listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-Par Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini söylemişti.

Ramanlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada "O yemin metni değru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutulduğu her sabahın köründe nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü, biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir, biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz, hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ramanlı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığından', 'Demokratik-laik Cumhuriyetten', 'Atatürk ilke ve inkılaplarından', 'Hukukun üstünlüğünden', 'Anayasaya sadakatten' ve en önemlisi 'Büyük Türk Milleti' denilmesinden rahatsızlık duyan bir zihniyet maalesef Türk Milletinin Meclisine taşındı! Ancak unutuyorlar ki, hakikat güneşten de parlaktır. O gerçek Büyük Türk Milletidir. Yine, yeniden ve ilelebet 'Ne Mutlu Türküm Diyene'…"

 

Kürşad Zorlu İYİ Parti HÜDA Par